Корекція зору

                           Гімнастика для очей
У сучасних дітей навантаження на зір інтенсивніше, ніж була у нас в свій час. Стало більше телевізорів, комп’ютерів та іншої техніки. Розвиваючі заняття проводяться навіть для малюків, та й школярам задають багато уроків. Загалом, мені б не хотілося, щоб мої діти коли-небудь страждали від поганого зору, тому я роблю з ними спеціальні вправи для очей.


Загальна профілактика
 Не варто думати, що якщо ви поробили вправи для очей з дитиною 5 хвилин, цього буде достатньо. Будь-яка профілактика – це спосіб життя, коли вся родина намагається більше бувати на свіжому повітрі, рухатися і займатися спортом. Так-так, все це чинить серйозний вплив на що формується зір дитини.
Також стежте за поставою малюка. Якщо дитина сидить з кривою спиною, то це не тільки естетична проблема. У цей момент у нього порушується кровопостачання головного мозку, яке згубно впливає на зір. Ну і звичайно не варто довго сидіти перед комп’ютером і телевізором.
Скільки
 Вправи для очей слід виконувати регулярно і витрачати на них 7-8 хвилин.


Вправи
Розслаблення . Після напруженої роботи очей слід допомогти їм розслабитися. Нехай дитина сяде прямо і закриє очі. Накрийте долонями малюка його очі так, щоб вони лежали м’яко і не давили. Можна поставити лікті на стіл, але шия і хребет повинні залишатися на одній лінії. У цей час можна пошепки розповісти щось дитині чи дорахувати до 15. Відривати руки від обличчя слід повільно.
Метелик . Попросіть малюка швидко моргнути віями, наче метелик махає крилами. Ця вправа можуть робити навіть маленькі дітки.
Малювання носом . Пограйте з дитиною в гру. Нехай він закриє очі і представить, що його носом можна малювати. Попросіть його намалювати коло, квадрат або що завгодно. Ця вправа сприяє розслабленню м’язів очей і шиї.
Зарядка . Попросіть дитину подивитися в міжбрів’ї і затримати очі в цьому положенні на пару секунд. Потім очі слід закрити. Тепер малюк повинен подивитися на кінчик носа і знову закрити очі. Також можна покрутити очима по колу, подивитися вправо і вліво, вгору і вниз.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу